Grundium

Asiakaslähtöistä ja aktiivista testauspalvelua

Tampereella toimiva Grundium on kehittänyt ainutlaatuisen digitaalisen mikroskooppiskannerin, jonka juju on sen näppärä kannettava koko. Tammikuussa 2018 Grundium Ocus -laitteen ja sen ohjelmiston tuotekehitys oli kovassa vauhdissa, ja yrityksessä todettiin tarve laadunvarmistukselle.

”Meillä ei ollut omia ohjelmistotestauksen resursseja, joten kartoitimme muita ratkaisuja. Akuuttiin tarpeeseen kätevin ratkaisu oli hakea kumppani, jolla oli kaikki valmiina”, kertoo Mika Kuisma, toimitusjohtaja, Grundium Oy.

Laatukiihdyttämö-työpajan avulla Q-Factoryn senioriasiantuntija teki Grundiumille tarvekartoituksen tutustumalla asiakkaan tilanteeseen. Ilmeni, että Grundiumille tarvitaan testausasiantuntija, jolta luonnistuu niin testauksen suunnittelu kuin sen toteuttaminenkin.

”Q-Factory löysi meille oikean henkilön, ja siitä annan heille täydet pisteet! Tehtävä ei ollut helppo, mutta he hoitivat asiaa aktiivisesti, ja olemme olleet heidän rekrytointiinsa oikein tyytyväisiä”, Kuisma sanoo.

Testausautomaatio varmistaa laadun

Ensimmäinen Grundiumin ja Q-Factoryn sopimus testauspalveluista allekirjoitettiin helmikuussa 2018. Grundiumin Ocus on monikerroksinen kokonaisuus, jossa on haastavaa testattavaa laiteläheisestä ohjelmistosta pilvessä sijaitsevaan ohjelmistokerrokseen. Testaus on nyt oleellinen osa Grundiumin tuotekehitystä.

”Kun ohjelmistoa kehitetään, ja uutta sisältöä tulee koko ajan lisää, se täytyy testata vähintään viikoittain, jopa päivittäin. Testeillä varmistetaan, että kunnossa olleet asiat ovat muutostenkin jälkeen yhä kunnossa, ja samalla rakennetaan uusille ominaisuuksille uusia testejä. Q-factorylaisen pääasiallinen työ on automaattisen testijärjestelmän rakentaminen ja sen pyörittäminen. Tämä työ jatkuu edelleen. Olemme olleet palveluun niin tyytyväisiä, että sovimme juuri seuraavasta puolen vuoden jaksosta Q-Factoryn kanssa”, Mika Kuisma toteaa.

Lääketieteelliseen tutkimukseen ja diagnostiikkaan tarkoitetun laitteen ja sen ohjelmiston toimintaan liittyy paljon sääntelyä, jotka täytyy kehitys- ja testausvaiheissa huomioida.

”Voin suositella Q-Factoryn palveluja muillekin. Heidän toimintansa on alusta alkaen ollut
hyvin asiakaslähtöistä. Olemme tarkkoja siitä, että kaikki toiminnallisuudet täytyy rakentaa laadukkaasti. He ymmärsivät meidän tarpeemme ja ovat toimineet sen mukaisesti. Kaikesta paistaa läpi, että meille ei edes yritetä myydä mitään tarpeetonta”, Mika Kuisma kuvailee.

Grundium Ocus digitalisoi patologian mobiiliksi

Maailmanlaajuisesti patologien ammattikunta on vähälukuinen ja ikääntyvä. Heitä kuitenkin tarvitaan esimerkiksi kaikissa syöpädiagnooseissa epäilyvaiheesta sairauden hoitoon. Patologit tutkivat mikroskoopeilla näytteitä, jotka eivät aina ole samassa paikassa kuin patologi. Onkin yleistä, että joko näytelaseja tai patologeja ajelutetaan takseilla toistensa luo. Esimerkiksi jos leikkauksen aikana otetusta näytteestä on tehtävä nopeasti diagnoosi, voidaan patologi kuljettaa paikalle toisesta sairaalasta.

Grundium Ocus on kevyt ja kätevästi liikuteltava mikroskooppiskanneri, jonka ansiosta näytteet saadaan digitaaliseen muotoon. Digitaalisten näytteiden jakaminen on helppoa, nopeaa ja kustannustehokasta.

”Laitteemme on saanut oikein hyvän vastaanoton, ja sille on selvästi tarvetta. Nykyisin on keskitetysti, esimerkiksi keskussairaaloissa, iso ja kallis skanneri, jolla pystyy käsittelemään satoja tai tuhansia näytteitä päivässä. On kuitenkin paljon pieniä sairaaloita, klinikoita ja jopa yksittäisiä patologeja, jotka kaipaavat mobiilia skanneriratkaisua. Tässä me erottaudumme muista toimijoista”, toteaa Mika Kuisma, toimitusjohtaja, Grundium Oy.

Contact us!