Q-Factory tehostaa Oulun COVID-19 -rokottamista ohjelmistorobotiikan avulla

Q-Factory tehostaa Oulun COVID-19 -rokottamista ohjelmistorobotiikan avulla 

Q-Factory on yhteistyössä Oulun hyvinvointipalveluiden ja Oulun Digin kanssa toteuttanut robotin, jonka tehtävä on tehostaa rokotusprosessia, helpottaa tietojen hallintaa sekä vähentää väärinkirjausten riskiä. Robotti on otettu käyttöön hyvällä menestyksellä ja sitä voidaan hyödyntää massarokotuksissa. 

Robotin käyttöönotto tehostaa rokotustapahtumaa merkittävästi yli 50 prosenttia. Robotti korvaa tietojen manuaalisen kirjaamisen koneelle ennen rokotustapahtumaa ja sen jälkeen. Käytännössä robotin avulla voidaan viedä tieto asiakkaan henkilöllisyydestä, rokotteen ja rokotustapahtuman tiedoista sekä luoda uusi ajanvaraus seuraavaa tehosterokotusta varten. Tämä sekä jouhevoittaa ajallisesti rokotustapahtumaa, että helpottaa tietojenhallintaa samalla pienentäen virheiden mahdollisuuksia. 

Robotti voidaan implementoida hyödynnettäväksi Oulun lisäksi muuallakin Suomessa paikoissa, missä on sama potilasjärjestelmä. Pienillä muutoksilla se voidaan myös tulevaisuudessa valjastaa esimerkiksi kausi-influenssarokottamisen avuksi.

Eero Hyytinen
Eero Hyytinen

CTO
eero.hyytinen@q-factory.fi
+358 40 577 6338

Anssi Pekkarinen
Anssi Pekkarinen

CTO | QAutomate
anssi.pekkarinen@qautomate.fi
+358 40 521 5835

Ota yhteyttä!

Contact us!