Myytinmurtajat

Myyttejä ohjelmistotestauksesta ja laadunvarmistuksesta

Myytti #1

Väärin. Jokainen tietokoneohjelma, ohjelmistokokonaisuus, mobiiliapplikaatio ja integraation osasovellus vaativat testauksen, jotta niiden toiminnallisuuksien oikeellisuudesta voidaan varmistua riittävällä varmuudella.

Ohjelmistovikoja ei saa jättää käyttäjien löydettäviksi.

Myytti #2

Voi olla, että mielessäsi on ajatus säästää testauksessa, koska et ehkä saavuttaisi 100% virheetöntä koodia ohjelmistossasi. Huolellinen testaaminen kannattaa kuitenkin aina.

Kun testauksen suunnittelee hyvin ja ottaa kaiken toiminnallisuuden käyttötarkoitukseen perustuen huomioon, on mahdollista vaatia hyväksymiskriteerinä yli 90% varmuutta sen toimimisesta oikein. Tämä takaa sen, ettei virheitä kriittisissä tapauksissa ilmene. Moni muukin asia tulee huomioiduksi samalla; myös sellaiset, jotka eivät ehkä projektin alkuvaiheessa saattaneet tulla mieleen.

Myytti #3

Kun ohjelmistosi on pilottivaiheessa, on hyvä keino rekrytoida pilottikäyttäjiä ohjelmiston tulevasta käyttäjäjoukosta tekemään testejä omaan työnsä ja toimintatapojensa mukaisesti.

Sitä ennen on kuitenkin ehdottoman tärkeää testata kaikki toiminnallisuudet testaussuunnitelman mukaisesti ja raportoida virhehavainnot testausprosessin aikana jo siinä vaiheessa, kun ohjelmistoa kehitetään. Näin viat saadaan korjattua, toiminnallisuus verifioitua sekä vikailmoitukset suljettua yksi kerrallaan.

Myytti #4

Totta – kaikki työvaiheet ohjelmistokehityksessä teettävät työtä.

Kuitenkin tinkiessäsi testauksesta teet karhunpalveluksen muuhun osaan ohjelmistokehitysprosessiasi. Suurempi todennäköisyys on silloin, että asiakkaasi löytää käyttöönottamastaan ohjelmistosta kriittisiä vikoja ja maineenne ohjelmistotoimittajana saa vakavan kolauksen.

Asiantuntijoidemme työpanos takaa teille huolellisesti suunnitellun ja toteutetun testausprosessin osana muuta ohjelmistokeitystyötä, eikävätkä lopulta kaikki hyödyt punnittuina työkustannukset ole kasvaneet merkittävästi.

Testatusti laadukkaat palvelut

Tarjoamme laajan skaalan erilaisia ohjelmistorobotiikkaan ja -testaukseen sekä testausautomaatioon ja laadunvarmistukseen soveltuvia palveluita

Myytinpurkuopas

Lataa opas ja tutustu myytteihin.

Askarruttaako mieltäsi jokin testaukseen ja laadunvarmistukseen liittyvä myytti?

Kerro se meille – myytit on tehty testattaviksi.

Contact us!