Tervetuloa testauskeskukseen!

Kiinnostaisiko testauskeskuksen palvelut? Jätä yhteydenottopyyntö!

Mikä on testauskeskus?

Testauskeskus on Q-Factoryn tai asiakkaamme tiloissa toimiva laadunvarmistuspalvelu. Testauskeskukselta saatte tukea tarpeenne mukaan, päivistä viikkoihin tai pidemmäksikin aikaa.

Käytössämme ovat monipuoliset ja kattavat työkalut ja uusimmat päätelaitteet sekä automatisointiratkaisut.

Miksi testauskeskus?

Testauskeskuksen avulla saat kaiken tarvittavan testaustarpeisiinne keskitetysti ja joustavasti. Ketterä toimintamallimme mahdollistaa joustavan resursoinnin sekä olemassa olevien työkalujen ja komponenttien hyödyntämisen.

Miten toimimme?

Hallittua ja skaalautuvaa kehitystä sekä joustavaa kustannusrakennetta. Tulemme osaksi isompaa testauskokonaisuutta tai otamme vastuullemme laadunvarmistuksen, sisältäen testauksen suunnittelun ja toteutuksen.

Tunnistetaan automaation hyödyntäminen osana laadunvarmistusta.

Aina räätälöity

palvelukokonaisuus

Palvelumme

Mikä testauskeskuksen palveluista sopisi teidän tarpeisiinne?

Jatkuva

Jatkuvaa palvelua, määrä ja kohde voi vaihdella.

Toistuva

Osa-aikaista palvelua, määrä ja kohde voi vaihdella.

Projekti

Ennalta määritetyn projektin kokonaispalvelu.

Sprintti

Lyhyen aikavälin ketterä palvelu.

Työkalut ja ratkaisut

Jutellaanko lisää?

Ville Kukkonen

FAQ

Keräsimme yhteen Testauskeskuksesta usein kysytyt kysymykset. Haluamme auttaa vastauksilla myös sinua tutustumaan Testauskeskuksen toimintaan. Kerromme mielellämme lisää, mikäli mieltäsi jää askarruttamaan jokin tai haluat lisätietoja.

Testauskeskus on Q-Factoryn tai asiakkaan tiloissa toimiva laadunvarmistuspalvelu, josta saa palvelua tarpeen mukaan – päivistä viikkoihin tai pidemmäksikin aikaa. 

Testauskeskus on erittäin joustava testaus- ja laadunvarmistuspalvelu; se tarjoaa testauspalveluita, testiautomaatiota, ohjelmistorobotiikkaa, suorituskykytestausta ja esimerkiksi tietoturvatestausta. 

Testauskeskus mahdollistaa, että asiakkaille pystytään tarjoamaan nopealla vasteajalla palveluita mitä erilaisimpiin testaustarpeisiin. Joustavan testauspalvelun malli näkyy asiakkaalle niin, että kiireellisetkin tarpeet pystytään tarjoamaan ketterästi. Testauskeskuksen palvelusopimus mahdollistaa, että testausta ja lisäkäsiä testaamiseen voi tilata erittäin nopeallakin aikataululla – esimerkiksi viikoksi, päiviksi tai lyhyemmäksikin aikaa.

Testauskeskukseen soveltuu mikä tahansa ohjelmistoasia, mikä on hyvä varmistaa testauksella. Niin pienemmät kuin isommatkin asiat – joustava testaus pienempiin tarpeisiin ja toisaalta mikäli on isompi tarve, sekin onnistuu. 

Esimerkiksi silloin, kun asiakkaalle on tarvetta testaamiselle vaikkapa kaksi kertaa vuodessa, mutta ennakkoon ei osata vahvistaa tarkkaa aikaa. Testauskeskuksesta asiakas voi tilata testauspalvelua juuri siksi aikaa, kun tarvetta on; deaktivoida ja aktivoida testauspalvelun juuri kulloisenkin tarpeen mukaan.

 

Käytännön esimerkkinä seuraava: Asiakkaalla on Testauskeskuksen palvelusopimus ja nähdään, että testaustarvetta on ensi kuussa, tällöin asiakas voi aktivoida sopimuksen ja valita tekijät esim. 3 tai 5 viikon ajalle. Kun testaus on tehty, sopimus deaktivoidaan ja otetaan taas käyttöön, kun uusi tarve ilmenee.

Sopimus tehdään toistaiseksi voimassa olevaksi eli sen voi purkaa milloin vain. Tämä siitä syystä, että asiakkaalle on usein miellyttävämpää, kun ei tarvitse sitoutua pitkäaikaisiin sopimuksiin vaan palvelua voi käyttää juuri silloin ja juuri niin paljon tai vähän, kun oikea tarve edellyttää.

Palvelusopimus varmistaa, että asiakas saa hetkessä lisäkädet oman tiimin avuksi, kun testausta tarvitaan. Tällainen pikapalvelu on äärimmäisen hyödyllinen eikä maksa mitään ennen kuin palvelua vasta käytetään. Sopimus ei siis velvoita mihinkään eikä siitä tule kuluja. Se takaa kuitenkin ns. pikapalvelun välittömästi tarpeen osuessa kohdalle. 

 

Lisäksi malli mahdollistaa sen, että asiakas voi tutustua Testauskeskukseen matalalla kynnyksellä mahdollista isompaa testaustarvetta varten.

Käytännössä yhteydenoton Testauskeskukseen. Kun on selvillä, millainen tarve on, tulee Testauskeskuksesta ehdotukset sopivista tekijöistä. Mikäli asiakas tarvitsee testausta esimerkiksi kokonaisen laadunvarmistuksen haltuunottoon tai raportointiin, tekijä täytyy perehdyttää organisaation järjestelmiin ja perustaa tunnukset sekä laittaa tietyt perusasiat kuntoon. Juuri muutahan tämä ei asiakkaalta vaadi. 

 

Testauskeskus osaa arvioida tekijän tarpeen mukaan. Kun esimerkiksi on kyseessä isompi kokonaisuus ja vaaditaan itsenäistä työotetta, on testaajan oltava kokeneempi ja omata kokemusta myös projektinjohtamisesta. Sopiva testaaja katsotaan aina tarpeen mukaan. Tarpeita voi olla yhtä lailla testaajasta, joka on kykenevä toimimaan yksin sekä suunnittelun, testaamisen ja toteutuksen osalta tai toisaalta olla osana tiimiä, jolloin ei tarvita kokemusta projektin vetämisestä. 

Kaikille testaustarpeille löydetään varmasti juuri oikeanlainen testausasiantuntija.

Kyllä, aina mahdollisuuksien mukaan. Mikäli asiakas on jo kertaalleen tilannut testauspalvelun ja tulee uusi tarve, katsomme ensisijaisesti tähän saman tekijän, mikäli asiakas on ollut tyytyväinen. Tämä säästää kaikkien aikaa ja vaivaa, kun työt voi aloittaa saman tien ilman perehdytystä. 

Jatkuva palvelu:Testaaja on mukana päivittäisessä tekemisessä eli 100 % osana testaustiimiä. 

 

Toistuva:Tämä sopii ns.”ryöpsähdyksiin” ja releasetestauksiin, kun tarve on x määrä vuodessa (esim. 2 kertaa vuodessa ennalta määräämättömänä ajankohtana) testaamiselle. 

 

Projekti:Projektiin tilataan asiantuntija mukaan.

 

Sprintti:Scrumia ja ketteriä työskentelytapoja. Pikaisia pistokäyntejä apuna johonkin kiireiseen täsmätarpeeseen. 

Esimerkiksi, kun on tarve saada asia korjattua nopeasti tai järjestelmä toimintaan/tuotantoon.

Ole yhteydessä testauskeskus@q-factory.fi tai soittamalla Ville Kukkonen ville.kukkonen@q-factory.fi / +358 50 490 6237. 

Ota yhteyttä!