Facebook
LinkedIn

En kyllä muista, että missään olisi ikinä ollut näin sujuva rekryprosessi

Kotkasta kotoisin oleva ja nykyisin helsinkiläinen Milo Hakalahti on yksi alkutalvella uransa Q-Factoryllä aloittaneista tuoreista vahvistuksista. Testausasiantuntijana toimiva Milo kehui Q-Factoryn poikkeuksellisen ripeää rekrytointiprosessia, joten päätimme ottaa haastattelulla selvää, mistä näin hyvä rekrytointikokemus oikein syntyi.  

Mistä sait tiedon meistä ja avoimesta työtehtävästä? 

Edellisessä työprojektissani hyödynnettiin Q-Factoryn Testauskeskuksen palveluita ja asiantuntijoita. Entinen kollegani, joka siirtyi toisiin tehtäviin, oli vakuuttunut sekä tekijöistä että yrityksestä ja suositteli minua tutkimaan Q-Factoryn uramahdollisuuksia. 

Kuinka homma eteni? 

Laitoin yritykseen viestiä ja jo seuraavana päivänä minulle vastattiin, mikä ilahdutti kovasti. Homma lähti rullaamaan siis varsin vauhdikkaasti heti alusta saakka. Viestinnän jälkeen sovittiin jo ensimmäinen haastattelu. Itselleni jäi tunne, että se meni kaikin puolin hyvin.  

Eikä tästä mennyt kauaakaan, kun rekrytoinnin asiantuntijan kanssa sovimme jo seuraavaa haastatteluaikaa. Vuorossa oli tällä kertaa tekninen haastattelu ja täytyy sanoa, että myös tästä kohtaamisesta jäi erittäin miellyttävä kuva. 

”En kyllä muista, että missään muualla olisi ikinä ollut näin nopeaa – naurattaa jopa itseäni, että kaikki meni niin humauksessa” 

Tunne ja kokemus taisi olla kaikilla rekrytoinnin osapuolilla samanlainen, sillä muutaman päivän jälkeen tulikin jo puhelinsoitto, että yritys olisi omalta osaltaan valmis laatimaan työsopimuksen. En kyllä muista, että missään muualla olisi ikinä ollut näin nopeaa – naurattaa jopa itseäni, että kaikki meni niin humauksessa. 

Mikä merkitys perehdytyksellä mielestäsi on? 

Kyllä sillä on iso merkitys antamaan pohjan turvalliseen työn aloitukseen. Itselläni ensimmäinen työpäivä oli sovittu Helsingin toimipisteessä Lauttasaaressa, johon olimme sopineet perehdytyksen. Esitin liudan omasta mielestäni jopa ”tyhmiäkin kysymyksiä” ja sain kaikkiin vastaukset.  

Tuntui tosi hyvältä tällainen henkilökohtainen perehdyttäminen sen lisäksi, että kaikki ns. tekniset asiat kuten kone ja muu työvälineistö järjestelmineen laitettiin kuntoon. Parasta oli, että kysymyksille annettiin aidosti tilaa myös itse perehdytyspäivän jälkeen. Useimmiten niitä kysymyksiä vasta alkaakin tulla, kun pääsee konkretiaan kiinni. Näihinkin tuli vastaukset ripeästi. Kyllä tämä oli kyllä yksi sujuvimmista työn aloituksista ikinä. 

 

Entä kuinka rentoudut vapaa-ajalla ja mikä tuo vastapainoa työlle? 

Vapaa-ajalla parasta on urheilu ja pakko myöntää, että myös PC-pelailu. Ulkoilu ja pitkät kävelylenkit koiran kanssa sekä salilla käynti, niistä on tehty hyvä vapaa-aika.   

Milon nostot prosessin sujuvuudesta:

+ Prosessi oli kaiken kaikkiaan tosi toimiva 
+ Nopeus nousee päällimmäisenä pintaan 
+ Aikataulu sopi kaikille ja asiat hoituivat nopeasti kuntoon 
+ Perehdytys oli esimerkillistä ja uusi työntekijä kohdattiin aidosti 
+ Sai vastaukset kysymyksiin 
+ Yrityksen käytännön asiat ja muu puoli käytiin tosi hyvin läpi 

Tutustu avoimiin työpaikkoihin ja kulttuuriimme täältä!

Jaa julkaisu
Facebook
LinkedIn

Contact us!