Facebook
LinkedIn

”Laadun tavoittelu on intohimo, joka ohjaa kaikkea toimintaani”

Marko Peltonen, Q-Factory Oy:n johtava testauskonsultti on kokenut testauksen ja laadunvarmistuksen asiantuntija pääkaupunkiseudulta. Marko on ehdolla ’Vuoden testaajaksi 2021’.

Pitkän linjan superammattilaisen vahvuuksia ovat erityisesti kokonaisuuksien hallinta ja toimintojen pitkäjänteinen kehittäminen.

”Konsulttiurani ajan olen toiminut aktiivisesti laadunvarmistuksen kansallisen ja kansainvälisen kehittämisen parissa sekä johtanut parista päivästä useampaan vuoteen kestäviä testausprojekteja. Laadun tavoittelu on intohimo, joka ohjaa kaikkea toimintaani. Ongelmien sijaan näen virheet uusina mahdollisuuksina kehittää toimintaa.” 

Markolla on erittäin laaja tietotaito laadunvarmistuksesta ja testauksesta. Hänellä on näkemys, mitä vaaditaan onnistuneeseen laadunvarmistusprojektiin.

”Laadunvarmistuksen näkökulmasta kehityshankkeiden yleisin kompastuskivi on järjestelmäkokonaisuuden hallinta integraatioineen ja laadunvarmistuksen keveys varsinkin projektin tai hankkeen alkumetreillä, jolloin voitaisiin tehdä pienellä vaivalla suurimmat vaikutukset kokonaisuuden onnistumiseen.” 

Markon vahvuuksia ovat ratkaisukeskeisyys, logiikka ja faktapohjaisuus. Ihmislähtöisellä otteellaan hän ammentaa voimavaroja ystävällisyydestä, läheisistä ja hyvästä hengestä.

Marko on aidosti kiinnostunut testauksesta ja asiakkaista. Hän on pitkään toiminut myös tiiminvetäjänä ja on siinäkin erittäin pidetty, sillä hän on ”Aina positiivinen ja mukava persoona, jonka seurassa viihtyy, työkaverit kehuvat.

Aktiivisena testauksen kehittäjänä Marko on aiemmin toiminut pitkään FiSTB:ssä (Finnish Software Testing Board). Hän pohtii mielellään myös testauksen tulevaisuutta:

”Tulevaisuuden visioissa näen digitaalisten palvelujen tulevan entistä voimakkaammin osaksi ihmisten jokapäiväistä tekemistä ja koen laadunvarmistuksen tärkeyden korostuvan teknologisesti monimutkaistuvan ympäristön hallitsemisessa.” 

Kuka?
  • Marko Peltonen, Johtava testauskonsultti, Q-Factory
  • Peltonen on ehdolla ’Vuoden testaajaksi 2021’  
  • Koulutukseltaan tietoliikennetekniikan Diplomi-insinööri (Aalto Yliopisto) sekä Urheilumanageri (Vierumäen urheiluopisto).
  • Kiinnostuksen kohteina vapaa ajalla ovat lasten ja nuorten liikunta sekä hyvinvointi, älypelit, ristisana ja shakki sekä urheilu.
  • Harrastaa Beach volleyta, 17 viimeisintä vuotta SM-tasolla.
  • Palannut junioriajan harrastuksen, jalkapallon pariin 20 vuoden tauon jälkeen.
  • Pelaa myös biljardia viikoittain sekä harjoittelee snookeria.
Jaa julkaisu
Facebook
LinkedIn
Muita blogeja

Kaikki blogit

Contact us!