Facebook
LinkedIn

Karusellit verkkosivuilla – uhka vai mahdollisuus?

Kohtaamme karuselleja testauksissamme varsin monesti, ja valitettavasti niissä on, jos jonkinlaista saavutettavuusongelmaa. Ne tuntuvat olevan suosiossa myös markkinoinnin näkökulmasta. Tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, etteivät karusellit ole kovin houkuttelevia peruskäyttäjillekään.

Yleisimmät löytämämme karusellien saavutettavuusongelmat:
  • Karuselli vaihtaa välilehtiä automaattisesti eikä sivulla ole toimintoa, millä karuselli on mahdollista pysäyttää. Karusellin tekstiä ei ehdi lukemaan, eikä sen painikkeita painamaan ennen välilehden vaihtumista.
  • Siirtymäpainikkeiden tai välilehtitäplien kontrastiongelmat.
  • Kohdistusongelmat eli käyttäjät eivät pysty kohdistamaan karusellien sisältöä, siirtymäpainikkeita tai välilehtipainikkeita ruudunlukijalla tai näppäimistökäytössä.
  • Elementtien toteutuksen ongelmat, jolloin käyttäjät eivät pysty aktivoimaan karusellien sisältöä, siirtymäpainikkeita tai välilehtipainikkeita ruudunlukijalla tai näppäimistökäytössä.
  • Karusellista puuttuu painikkeet sivujen välillä siirtymiseen, jolloin ainoa tapa liikkua sisällön välillä on pyyhkäisemällä. Tämä on erityisesti ongelma mobiilipuolella ja saattaa estää karusellin käytön kokonaan esimerkiksi ruudunlukijan käyttäjiltä.
Kiinnostaako kuulla lisää? Ota rohkeasti yhteyttä!

Tietoa karuselleihin liittyvistä haasteista tiivistettynä englanniksi myös tältä sivulta: https://shouldiuseacarousel.com/

eQual-blogisarjassamme esittelemme vinkkejä, joista on hyötyä monessa eri yhteydessä, kun saavutettavuus-asiat askarruttavat ja tulevat yhä kiinteämmäksi osaksi arkipäiväämme digimaailmassa.

Kirjoittajina toimivat Q-Factoryn uuden osaamisyksikön eQualin asiantuntijat.

Ps. Esteettömyysdirektiivi tulee kovaa kyytiä…

Vuoden 2025 aikana voimaan astuva Euroopan unionin esteettömyysdirektiivi asettaa omat vaatimuksensa digitaalisten palveluiden rakentamiseen. Joko teidän organisaatiossa on pohdittu, millaisia vaikutuksia direktiivillä tulee olemaan? 

Johtavana ohjelmistokehityksen laatutalona Q-Factory on luonteva tuottaja saavutettavuuden palveluille. 

Herättikö aihe kiinnostusta ja kysymyksiä?

Kerromme mielellämme lisää, kuinka tällaisia blogissa mainittuja tai muita saavutettavuusongelmia voidaan ratkoa.

Mikäli etsit apua aidon saavutettavuuden kehittämiseen ja varmistamiseen, tiedät kenen puoleen kääntyä. Tiimimme on valmis laittamaan pyörät pyörimään! Ota yhteyttä verkkosivujemme kautta, puhelimitse 045 260 3011 tai sähköpostitse Ari-Pekka Saarela. Kerromme mielellämme lisää!

Jaa julkaisu
Facebook
LinkedIn
Muita blogeja

Kaikki blogit

Contact us!