Facebook
LinkedIn

Tuoreita terveisiä RoboCon 2023 –tapahtumasta

Lead Automation Specialistimme Päivin terveiset Roboconista

Kuudes RoboConin live-tapahtuma pidettiin 19. – 20.1.2023 perinteisesti Helsingin Bio Rexissä. Kyseessä oli minulle viides perättäinen RoboCon, johon osallistuin, joten osasin jo odottaa tapahtumalta asiantuntevia puhujia ja tuoreita näkökulmia Robot Frameworkiin liittyen.

Tapahtuma alkoi osaltani asiaankuuluvasti myöhästymisellä, valittuani luotetun julkisen matkustusvälineen talvikelissä. Onnekseni myöhästyin vain ensimmäisen session verran. Ensimmäisenä päivänä antoisinta oli kuulla kokemuksia RobotFramework -kirjastojen kehitystyöstä.

Tänä vuonna tauot esitysten välillä olivat hieman pidemmät ja tauoilla oli mahdollista tavata tuttuja, verkostoitua tai kuunnella tapahtumasponsoroiden esityksiä. Uutena tapahtumassa oli mukana myös työilmoitusnurkkaus.

Listener API

Toisena päivänä mielenkiintoisin aihe mielestäni oli Robot Frameworkin Listener API:n hyödyntäminen eri kirjastojen toteutuksessa, tästä näytettiin useita esimerkkejä. Listener API voi varsinkin RPA-projekteissa olla hyödyllinen.

Useissa puheissa keskityttiin työskentelytapoihin ja yhteistyön merkitykseen onnistuneen projektin toteutumiseksi. Puheissa nostettiin esiin työskentelyä erilaisissa projekteissa, projektinhallintaa ja siihen liittyviä huomioitavia asioita. Näistä esimerkkeinä kommunikointi eri sidosryhmien kanssa, dokumentointi ja hyvät käytännöt. Myös koodin laadun varmistamiseen esiteltiin työkaluja ja konventioita. Myös perinteisiä Lightning-puheita kuultiin konferenssin molempina päivinä, ne ovat aina yhtä mielenkiintoisia.

RoboCon järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti kahdessa osassa. Toinen osa pidetään verkkotapahtumana maaliskuussa (1. – 3.3.2023). Voin suositella RoboCon -tapahtumaa kaikille Robot Framework:in kanssa työskenteleville tai siitä kiinnostuneille.

-Päivi Hietanen, Lead Automation Specialist

Jaa julkaisu
Facebook
LinkedIn

Contact us!