Facebook
LinkedIn

Saavutettavuus-koulutus tuo opit saman tien työn tueksi

Saavutettavuustiimimme eQual järjesti yhdessä yritysverkostoomme kuuluvan Hutcoden kanssa Tapion henkilöstölle kesällä käytännönläheisen saavutettavuuskoulutuksen työpajan muodossa. Koulutus keräsi hyvää palautetta ja toi opit heti työn tueksi. Paikalla oli kymmeniä Tapiolla eri tehtävissä toimivia henkilöitä – pääasiallisesti verkkolehtien toimittajia, sisällöntuottajia, viestinnän sekä digitaalisten palveluiden asiantuntijoita. 

”Sisällöntuottajana saavutettavuusasiat ovat jatkuvasti pöydälläni. Koulutuksesta sain paljon konkreettisia vinkkejä, joita voin heti alkaa soveltaa omassa työssäni. Etenkin sisällöntuottajan muistilista oli huippu! Siihen on myös helppo palata uudelleen ja uudelleen. Kouluttaja oli selkeä ja asiantunteva, ja vastaili myös kärsivällisesti kysymyksiin.” 

Asta Valamo, Viestintäasiantuntija, Tapio Oy 

”Koulutus antoi kattavan kuvan saavutettavuusvaatimuksista eri online-kanavissa. Käteen jäi paljon hyviä tärppejä saavutettavuuden parantamiseksi ja verkkopalveluidemme hiomiseksi entistä helppokäyttöisemmiksi.” 

Riina Hautala, Asiakaskokemusvastaava, Tapio Oy 

Koulutus on räätälöitävissä yrityksen tarpeen mukaan 

Tapiolle suunniteltu koulutus oli suunnattu etenkin verkkokaupan ja verkkosivujen sisällöntuottajille, mutta yhtä lailla se on räätälöitävissä myös muihin tarpeisiin organisaation ja tiimin mukaan.  

Koulutuksen sisältö voi olla esimerkiksi seuraavaa:

  • Mitä saavutettavuus käytännössä on ja miksi se täytyy huomioida? 
  • Miten saavutettavuus varmistetaan verkkosivuston tuotannossa? 
  • Saavutettavuus sisällöntuotannossa, mm. otsikointi ja otsikkorakenne, värien käyttö ja kontrasti, taulukot, listat ja tekstin korostaminen, linkkien ymmärrettävyys, kuvat, grafiikka ja kartat, video ja ääni, sosiaalinen media, sisällön ymmärrettävyys, dokumenttien saavutettavuus. 
  • Mitä suunnittelijan tulisi tietää saavutettavuudesta ja miten saavutettavuus otetaan mukaan käytännön työhön 
  • Saavutettavuus teknisessä toteutuksessa: periaatteet, tekniikat, toteutusmallit ja testausmenetelmät 


Koulutuksesta saa hyvät eväät saavutettavuusvaatimusten noudattamiseen, ja samalla on mahdollisuus esittää omaan työhön liittyviä käytännön kysymyksiä, joihin pureudutaan jo työpajan aikana. 

Kouluttajana toimii alan kokenut konkari Timo Övermark eQual-tiimistämme (Lead UX & Accessibility Specialist). 

Timo on kokenut saavutettavuus- ja käytettävyysasiantuntija ja omaa vahvaa näkemystä niin käyttökokemukseen liittyen kuin myös palveluiden suunnittelusta, kehityksestä ja käyttäjälähtöisyydestäkin. Kokemusta saavutettavuuden saralta hänellä on jo lähes 20 vuoden ajalta sekä digitaalisista palveluista sitäkin enemmänkin.

Kiinnostaako kuulla lisää aiheesta ja mahdollisesti saada koulutusta oman tiimisi työn tueksi?
Ari-Pekka Saarela

Chief Development Officer
ari-pekka.saarela@q-factory.fi

Timo Övermark

Lead UX & Accessibility Specialist
timo.overmark@q-factory.fi
+358 44 029 2020

Hutcode 
Hutcode on pohjoinen kumppaniyrityksemme, joka tarjoaa ohjelmistokehityksen palveluita joustavasti ja moderneilla työkaluilla. Hutcode tuottaa mm. saavutettavia WordPress-kotisivuja, Woocommerce verkkokauppoja sekä mobiilisovelluksia. Hutcode tarjoaa eQualin palveluita osana Q-Factoryn yritysverkostoa. 

Tapio  
Tapio on riippumaton, kokenut ja viisas metsäntuntija, joka ajaa yhtä asiaa: Suomen metsien parasta mahdollista hyvinvointia ja sitä kautta suomalaisten hyvinvointia. Tapio tarjoaa uusimpaan tutkimukseen perustuvaa faktatietoa ja asiantuntijapalveluita, karttoja, kirjoja sekä tehokkaita ratkaisuja metsien kestävään hyödyntämiseen. Tapio Konserni on yli 110 vuoden ajan koonnut metsätietoa ja kasvattanut metsän tajua. 

#Saavuta23-seminaari
Kiinnostaako saavutettavuus? #saavuta2023-seminaari järjestetään 16.11.2023.

7 käytännön vinkkiä saavutettavuuden huomioimiseen digitaalisessa ympäristössä
Jaa julkaisu
Facebook
LinkedIn

Contact us!