Opiskelijat Tomi Laakso ja Tuomas Alatalo viettivät kesäkuun töissä meillä. Viimeisenä työpäivänään he kertovat, millainen Q-Factory on kesätyöntekijöiden silmin.

Yleisurheilua, luontokuvausta ja kalastusta harrastava Tomi Laakso, 19, opiskelee Mäkelänrinteen lukiossa ja on töissä Q-Factorylla jo neljättä kesää putkeen. Jo pitkän kesätyökokemuksen Q-Factorylaisena kartuttanut Tomi kokee, että Q-Factoryn työtehtävät jaksavat innostaa ja pysyä mielenkiintoisina. Vuosien varrella vastuuta on tullut lisää ja työtehtävät muuttuneet.

Kirkkonummelainen Tuomas, 21, on talossa ensimmäistä kertaa kesätyöntekijänä. Tuomasta kiinnostaa ammatillisesti kaikenlaiset IT-alan työt ja harjoittelut, sillä ne ovat tärkeää kokemusta. ”Käytännön tekemisellä saan kehitettyä osaamistani valmistumalla entistä vahvemmaksi alan osaajaksi.” hän toteaa. Tuomas opiskelee Metropoliassa tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi. Vapaa-ajalla hän harrastaa laitesukellusta ja koodailee.

Kesätyöntekijöiden työtehtävät ovat liittyneet koodaukseen, dokumentointiin ja robotiikkaan. Mielenkiintoisia hommia on riittänyt ja työntekijät ovat päässeet esimerkiksi rakentamaan ohjelmistorobottia sekä selvittämään, miten verkkokaupassa asiointia voisi helpottaa. Robotti on päässyt muun muassa etsimään energiajuomia verkkokaupan valikoimasta. Kiinnostavimmaksi kesätyöntekijät kuvaavat koodaustaitojen syventämistä ja uusien asioiden haltuunottoa, kuten Robot Frameworkin ja Python ohjelmointikielen oppimista. Tuomaksella aiempi innostus koodausta kohtaan on kasvanut ja ajatuksena on, että tulevaisuudessa voisi jatkaa saman tyyppisten työtehtävien tekemistä.

Haasteita ei juurikaan ole työnteossa ollut, mistä kiittäminen hyvää perehdytystä ja saatavilla olevaa apua aina tarpeen tullen. ”Alussa oli hieman haasteita ymmärtää kaikkea tarvittavaa tehtävänannosta, mutta avun saaminen sai heti hommat luistamaan. Aina pystyi myös kysymään apua toimistolla.” Tomi kertoo.

Tomi kokee, että kesätyö Q-Factorylla antaa eväitä jatkoa varten, vaikka tulevaisuudessa ei täysin samoja hommia tulisikaan tekemään. Monipuoliset ja haastavat tehtävät ovat olleet antoisia sekä opettaneet paljon. Tuomas uskoo, että jatkossa tulee hyödyntämään konkreettisesti saamaan oppia. Kesätyö on myös herättänyt kipinää koodausharrastusta kohtaan entisestään.

Kesätyö Q-Factorylla on ollut molempien mielestä joustavaa, opettavaista ja monipuolista. Sekä Tomi, että Tuomas suosittelisivat kesätyöpaikkaa muillekin ”Mukava paikka, jossa saa apua pyytämällä helposti.” Tomi summaa.

Molempien opiskelijoiden kesä jatkuu tästä eteenpäin vielä lomaillessa ja harrastusten parissa.

 

Q-Factory kiittää kesätyöntekijöitään laadukkaasta työstä ja toivottaa hyvää kesää!

Contact us!