Facebook
LinkedIn

Puhetta älykkäästä automaatiosta 

Rassaako raporttien teko? Entä kuinka monta copy-paste hetkeä sinulla on päivän aikana? Turhauttaako, kun järjestelmät eivät keskustele keskenään?

Haastattelimme Q-Factoryn Tero Lähteenmäkeä älykkään automaation hyötynäkökulmista ja siitä, millainen kumppani Q-Factory on automatisoinnista haaveilevalle asiakkaalle.

Mikä on Q-Factoryn lähestysmiskulma älykkään automaation osalta? 

Älykäs automaatio on eri liiketoimintaprosessien automatisointia ja me Q-Factoryllä haluamme tuoda asiakkaidemme saataville ketterät ratkaisut, jotka helpottavat rutiiniluontoisia, usein tietojen käsittelyyn liittyviä toistuvia töitä. Tätä varten olemme kehittäneet myös helpon tavan liikkeelle lähtöön – Laatukiihdyttämön.

Mitä ovat mielestäsi parhaat hyödyt automatisoinnista? 

Parhaiten asiaa kuvaa tyypillisen työpäivän kulku. Kuinka usein työpäivän aikana on esimerkiksi toistuvia ”copy-paste-hetkiä” tai tilanteita, kun järjestelmät eivät keskustele keskenään? Nostan esille myös raportit; niiden koonnin automatisointi vapauttaa useammassa tapauksessa jopa tunteja viikossa tuottavampaan työhön. Olen itsekin ollut tilanteessa, jossa tietoja on joutunut etsimään ja yhdistämään useasta eri tietokannasta sekä kokoamaan työläällä tavalla yhteen. On iso helpotus, kun enää ei tarvitse. Tietojen ylimääräinen liikuttelu ja käsittely on turhauttavaa ja ylimääräistä työtä.  

Ei sovi vähätellä myöskään työn mielekkyyden merkitystä. Jos työpäivästä pari kolmekin tuntia kuluu tietojen siirtämiseen ja hallintaan, voi vaan miettiä kuinka paljon tehokkaampaa aika olisi käyttää esimerkiksi myymiseen tai asiakaspalveluun. Tietojen käsittelyyn manuaalisesti käytetty aika on valtava hukka.  

Missä erityisesti tekoäly voittaa ihmisjärjen?

Ihmiset ovat keskimääräisesti huonompia vertaamaan numeerista dataa sen sijaan, että vertailun suorittaa älykäs ohjelmistorobotti, joka pystyy tekemään vertailun 100% luotettavasti – edellyttäen, että automaatio on tehty oikein. Palveluillamme voimme auttaa asiakkaitamme sujuvampaan tiedolla johtamiseen oikean ja virheettömän datan avulla. 

”Tietojen ylimääräinen liikuttelu ja käsittely on turhauttavaa ja ylimääräistä työtä” 

Kuinka homma Q-Factoryllä pyörähtää käyntiin, kun toiveena on manuaalityön automatisointi? 

Oikeastaan ainoa asia, mitä meidän tarvitsee tietää, on se, kuinka prosessi tehdään tällä hetkellä manuaalisesti. Voimme tarjota siihen erittäin kätevän työkalun, jolla prosessi voidaan mallintaa ja dokumentoida.

Voimme lähteä liikenteeseen myös Q-Factoryn konseptoimassa, jo aiemmin mainitussa Laatukiihdyttämö-työpajassa, jossa tarkistetaan mahdollisuudet ja saavutettavissa olevat hyödyt. Sen jälkeen päätetään jatkosta, mikäli hyödyt on tunnistettu.  

Herättikö asia kiinnostusta?

Otathan rohkeasti yhteyttä, kun haluat kuulla esimerkiksi siitä, kuinka olemme auttaneet muita organisaatiota älykkään automaation avulla tai mikäli mielessäsi on jo nyt asia, jonka haluat automatisoida kerralla kuntoon.


Q-Factory tarjoaa älykkään automaation ratkaisuja palveluna – toteutamme niin pienempiä kuin isompiakin automatisoinnin kokonaisuuksia. Toteutuksiimme voit tutustua täällä.

Jaa julkaisu
Facebook
LinkedIn
Muita blogeja

Kaikki blogit

Contact us!