Ajankohtaista juuri nyt: ”Tekoäly ja saavutettavuus webinaarin muodossa 11.6.2024. Ilmoittaudu mukaan!”

Facebook
LinkedIn

”Tässä työssä parhaimmat kicksit tulevat siitä, kun on tehnyt jonkun tietyn automaatiotestin ja sen avulla löydetään bugi, jota ei ole löydetty muilla testausmenetelmillä”

Tällä kertaa Q-Factoryn urablogissa tarinaa testiautomaatioasiantuntija Jarkko Nopasesta. Mikä on Jarkon työssä parasta ja millaisia ominaisuuksia mm. on hyvä olla, mikäli samanlaiset työtehtävät kiinnostavat. 

 Parisen vuotta sitten Tampereen yliopiston automaatiotekniikan linjalta valmistunut Jarkko on työskennellyt Q-Factorylla valmistumisestaan saakka. ”Olen viihtynyt tehtävässäni todella hyvin ja ollut samalla asiakkaalla koko tämän ajan. Pidän siitä, että tässä työssä jokainen päivä on hieman erilainen”, hän sanoo.

Jarkon mukaan parasta työssä on sen vaihtelevuus, mutta myös ihmiskeskeisyys. ”Testaajan roolissa on tosi mukavaa, kun pääsee olemaan tekemisissä niin monen eri osapuolen kanssa. Yhteistyötä tehdään tiiviisti niin devaajien kuin ”managereidenkin” kanssa”, hän kertoo. 

Työstä Jarkon mukaan mielenkiintoisen tekee myös se, että saa olla mukana uusissa projekteissa alusta asti. Näin hahmottaa kokonaisuuden. 

Mistä sitten saa työssä parhaimmat kicksit? ”Kyllä ne tulevat siitä, kun on tehnyt jonkun tietyn automaatiotestin ja sen avulla löydetään bugi, jota ei ole löydetty muilla testausmenetelmillä. Se, että testi toimii juuri odotetulla tavalla, on kyllä hieno tunne”, Jarkko kommentoi.

Työntekemisessä Jarkko pitää parhaimpana hybridimallia. ”Itselleni sopii parhaiten se, että olen toimistolla pari päivää viikossa ja muut päivät etänä. Jotkut asiat ratkeavat parhaiten, kun on paikan päällä ja voi kysyä asioita saman tien, vaikka toki chateinkin se onnistuu. Samalla kuitenkin tulee vaihdettua muitakin kuulumisia ja työporukassa on mukava yhteisöllisyyden fiilis”, hän jatkaa. 

Laatu on ollut aina tämän miehen töissä keskiössä – jo kesätöistä lähtien. ”Kesätöissä työhöni kuului laadunvarmistusta ja myös sen jälkeisessä osa-aikatyössä oli laatu mukana toimiessani laadunohjaajana. Tehtävänäni oli mm. tutkia koneiden osia ja katsoa, että laatu on kunnossa.
Opiskelujen myötä mukaan tuli ohjelmistokehitystaustaa ja olikin luontevaa siirtyä laatua varmistamaan testiautomaatioasiantuntijan roolissa”, hän taustoittaa. 

Työtehtäviin soveltuviksi ominaisuuksiksi Jarkko nostaa ehdottomasti kyvyn tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja oma-aloitteisuuden: ”Kaikkea ei kerrota, vaan pitää osata itse etsiä ratkaisutapoja, joilla ne bugit löydetään”

Nykyistä asiakkuutta Jarkko kehuu ja kysyimmekin, millainen sitten on hyvä asiakas. ”Alusta saakka olen saanut hyvän perehdytyksen. Minut on otettu tiimiin ja koko työporukkaan hyvin mukaan. Alkuun sain tehtäviksi hieman helpompia tehtäviä, jotta pääsin rytmiin hyvin kiinni ja kokemuksen ja ajan kautta on annettu lisää vastuuta. Lisäksi on hienoa, kuinka minut on otettu osaksi tiimiä – en tunne itseäni lainkaan ulkopuoliseksi työyhteisössä, vaikka tulenkin ns. ulkopuolelta”, hän kiittelee. 

Vapaa-ajalla Jarkko rentoutuu talon pihaa laittaen, mutta naurahtaa, että kaikista mieluiten kuitenkin Pyhäjärvellä veneillen ja kalastellen.  Tänäänkin hän oli sinne suuntaamassa. 

Jaa julkaisu
Facebook
LinkedIn

Contact us!