Facebook
LinkedIn

Anonyymin testipäällikön viisi vinkkiä vuodelle 2019

Viisi vinkkiä vuodelle 2019

Uusi vuosi ja uudet kujeet, vai olisiko sittenkin parempi ottaa oppia myös menneisyydestä. Työelämässä on tullut törmättyä samoihin ongelmiin useampana vuonna, joten ajattelin jakaa viisi vinkkiä laadullisesti parempaan vuoteen 2019.

Ensimmäinen vinkki: kokonaisuuden hahmottaminen.

Olen huomannut, että kokonaisuuden hahmottamisesta on tullut entistä vaikeampaa, koska projekteissa käytössä olevia teknologioita, työkaluja ja menetelmiä on paljon ja järjestelmät ovat monimutkaistuneet. Lisäksi laadulliset vaatimukset ovat kasvaneet, eli pelkällä perustestauksella ei enää pärjätä. Tarvitset kumppanin, joka tuo helposti esille projektin laadullisen kokonaiskuvan.

Toinen vinkki: shift left.

Tutkimuksissa on todistettu, että suuri osa ohjelmiston virheistä, jotka ovat potentiaalisesti myös kalleimpia, syntyvät projektin varhaisissa vaiheissa: vaatimuksissa, arkkitehtuurissa ja eri osa-alueiden ylätason suunnittelussa. Näihin vaiheisiin kannattaa siis kohdentaa laadunvarmistuksen ja testauksen toimenpiteitä heti projektin alusta lähtien.

Kolmas vinkki: ensin tarve, sitten työkalu

Pelkkä työkalun hommaaminen projektiin ei ratkaise sen ongelmia, vaan voi jopa pahentaa niitä. Lisäksi työkaluissa täytyy määritellä sen käyttötapa, jolloin kaikki käyttävät sitä samalla ja ei synny uusia ongelmia. Työkalu on hyvä renki, mutta huono isäntä. Eli työkalu hankitaan aina johonkin tarpeeseen, eikä päinvastoin.

Neljäs vinkki: kokonaisprosessi

Kehitysprosessi pitää olla yhteen nivottu kokonaisuus, jossa ovat mukana tekijät, tehtävät, menetelmät ja työkalut sulassa sovussa. Virittämällä vain yhtä osa-aluetta et saa välttämättä hyvää kokonaisprosessia, vaan voi aiheuttaa tukoksen, joka hidastaa entisestää kehitystä ja julkaisurytmiäsi.

Viides vinkki: yhteistyötä kokeilemalla.

Jos epäilet, että onko ulkopuolisesta henkilöstä tai tiimistä apua tuotteesi tai palvelusi laadun parantamiseksi, niin pyydä määräaikaista ja -hintaista koeponnistusta. Määrittele yhdessä palveluntarjoajan kanssa tiukka, mutta toteutettavissa oleva koeponnistus, jonka jälkeen teet päätöksen jatkosta.

Hyvää työpäivän jatkoa!

Jaa julkaisu
Facebook
LinkedIn
Muita blogeja

Kaikki blogit

Contact us!